Zatmění Měsíce 27.7.2018 a co s tím:

24.07.2018 23:48

Už hodně lidí se mě v posledních dnech (naposledy před chvílí na FB)  dotazovalo, co lze očekávat od toho pátečního zatmění Měsíce.

Tak teda dobře, něco k tomu povím.

Všimněte si, že tento úplněk (=  opozice mezi Sluncem a Lunou)  je nastavený mezi:

  • znamením Vodnáře (symbol společnosti a společenského prostředí jedince a ekvivalent jedenáctého astrologického domu)
  • a znamením Lva (symbol individuální kreativity jedince a ekvivalent pátého domu).

Tato opozice ukazuje, jak drsně nějaká osobní iniciativa (Slunce ve Lvu) narazí na společenské meze, nějaký morální kodex, který uznává okolní většinová společnost (Luna ve Vodnáři). 

Každé zatmění Luny obecně symbolizuje čištění nánosů svinstva na duši. Toto konkrétní zatmění bude drsné pro lidi, kteří si dlouho zapírali přiznat chyby, které někdy v minulosti udělali ve vztahu k druhým lidem. Konkrétně někoho zranili (slovem, skutkem, fyzicky), ale nikdy neměli dostatek odvahy se omluvit, ba nedokázali sami sobě přiznat, že udělali chybu. Opakovaně ta stará pochybení vytěsňovali a nalhávali si, že jsou čistí jak lilie. A právě tato opozice dá oněm ignorantům pocítit, že nic z toho nezmizelo, a přinutí je znova se k těm věcem vrátit.   

 A protože, Bohužel, je takových lidí v populaci opravdu hodně, (nikdo není úplná lilie) zasáhne to zatmění valnou většinu populace. Důležité je nepopírat to. Může se to projevit docela nenápadně. Člověk se dostane do situace (na benzínce, u kadeřníka, v tělocvičně, kdekoliv), která mu připomene jiné události dávno zametené pod koberec. Nebo narazí na úplně cizí osobu, jejíž výraz, gesta anebo tón hlasu katalyzují nepříjemné vzpomínky na jinou osobu a konkrétní situaci. Obrana neexistuje, protože základ byl položen dávno v minulosti.

Neznamená to, že ti, které úplněk citelněji zasáhne, jsou nebo byli v minulosti nutně zlí. Stačí, když byli hloupí, nebo zbabělí.

Čím to zmírnit? Jedině pravdou vůči sobě samému.

Co je na té konstelaci pozitivní?

Zdá se, že pro jedince, kteří to myslí sami se sebou i s jinými  poctivě, nebudou následky zatmění tak nehorázné – soudě podle trigonu Venuše v Panně (přísnost, disciplína a systém)  k Plutu v Kozorohu (nesmiřitelnost ve věci pravidel, zákony příčiny a následku). Ze zapojení tohoto trigonu lze usuzovat, že doba přeje lidem, kteří si raději přiznají  tíživou pravdu, než aby se dále opájeli lží.

Jen pro pořádek dodávám, že k Luně se konjunkcí připojuje ohnivá planeta Mars (tzn. Luna + Mars - v opozici ke Slunci. Tato konstelace ukazuje na nebezpečí plynoucí ze spojení  rizika a rychlosti. Úplně pomíjím Černou Lunu (protože její umístění jen potvrzuje uvedené, a navíc přidává citlivá intimní témata, ve kterých se rýpat nechci), Dále dodávám, že celková úplňková opozice je zesílená kvadraturami k Uranu a přidává událostem tohoto zatmění dlouhodobý dosah (Uran do Býka vstoupil 15.května, to je kapitola sama pro sebe).

Co doporučit?

To, co radí všichni ostatní šarlatní pro toto zatmění. Nepodepisujte smlouvy, odložte chirurgické zákroky, nevyhledávejte konfrontace. Odložte, co lze.

A za sebe dodávám: pokuste se být vůči sobě samým poctiví, nebojte se přiznat vlastní chyby. Nikdo z nás není nepopsaný list. Každý občas udělá pitomost, nechtěně nebo dokonce chtěně někoho zraní. Nejdříve je třeba si připustit, že se tak stalo a poučit se z toho, vyvodit z toho pro sebe nějaký závěr. Dokonce i v případě, že poškozené osoby jsou dávno mimo dosah, nebo dokonce mimo tento svět, má to smysl pro nás přeživšíJ).  

Přiložená fotka s aktuální polohou planet 27.7.2018 pořízena print screenem z webu: astrologie.najdise.cz (nechtělo se mi to malovat, protože mám rozepsaný román, ale zase jsem nemohla nechat ty hromady dotazů bez reakceJ)