Novoluní ve Vodnáři v kvadrátu k Jupiteru

16.02.2018 08:41

Novoluní ve Vodnáři v kvadrátu k Jupiteru:
Dnes 15.února je novoluní ve Vodnáři. Měsíc se nachází mezi Sluncem a Zemí a proto ho na obloze nevidíme. Toto období (trvající ještě den před a den po) symbolizuje ukončení cyklu a začátek cyklu nového. 
V praxi to znamená, že nad něčím zapráskneme dveře a otevřeme jiné, nebo se ty dveře zaprásknou bez našeho přičinění a ty druhé se otevřou zrovna tak.

Za novoluní jsme nakloněni věci končit a začínat nové. Může se to týkat vztahů, práce, názorů, zájmů a dokonce i diet. 
Protože je toto novoluní ve znamení Vodnáře, je třeba dávat pozor na nohy, zejména achilovky a kotníky (pozor při náledí).

Karamboly se mohou odehrávat ale i v mezilidských vztazích, protože Slunce a Luna ve Vodnáři jsou společně v kvadratuře vůči Jupiteru ve Štíru. 
Jak se to projevuje? 
Při komunikaci v nějakém společenském okolí (které symbolizuje Vodnář) ne úplně správně vycítíme naladění tohoto okolí, jeho schopnost a ochotu hledat porozumění (naladění a sdílení symbolizují Ryby). Mezi Rybami (sdílení) a Vodnářem (ochota naslouchat a ochota přemýšlet) je vztah neharmonické kvadratury. Aktéry této kvadratury jsou Slunce (vůle) a Jupiter (expanze). A protože v případě kvadratury Jupitera ke Slunci znamená Jupiter především expanzi a přebujelost ega (např. neochotu se uskrovnit v projevu nebo v požadavcích), dá se očekávat, že kýžené porozumění, půjde spíše do kopru.

 

Lepší je tedy nic netlačit silou a počkat, až bude společenské okolí (lhostejno zda tím myslíme rodinné příslušníky, kolegy v práci, či jiné kumpány) naladěno vstřícněji a než i my sami budeme při komunikaci méně křečovití.